Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει την τροποποίηση της διαδικασίας που κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στα Τακτικά και Απογευματινά Εξωτερικά Ιατρεία (Ολοήμερη Λειτουργία), ως ακολούθως:

  1. Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στο 2281360523, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 12:00 – 18:00. Εναλλακτικά, με αποστολή e-mail στη διεύθυνση gei@vardakeio.gov.gr.
  1. Η Γραμματεία Ακτινολογικού θα δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στο 2281360543, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10:00 – 12:00. Εναλλακτικά, με αποστολή e-mail στη διεύθυνση gei@vardakeio.gov.gr.

 

Στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων κατά της διασποράς της νόσου COVID-19 συνίσταται η αποφυγή της επίσκεψης στο Νοσοκομείο για ορισμό ραντεβού στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων.

Τονίζεται ότι από 1.11.2021, βάσει οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, ισχύουν τα εξής:

  1. Οι συνοδοί ασθενών στα Τακτικά ή Απογευματινά Εξωτερικά Ιατρεία, οι οποίοι είναι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες, υπόκεινται σε rapid test εντός 48 ωρών προ της εισόδου τους στο Νοσοκομείο. Ο εν λόγω έλεγχος με rapid test δεν πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο.
  1. Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο συνοδών που έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.
  1. Οι συνοδοί φορούν υποχρεωτικά μάσκα προστασίας καθ’ όλη την χρονική διάρκεια παραμονής τους στο Νοσοκομείο και τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής.
  1. Ο σχετικός έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, πιστοποιητικών νόσησης και των εργαστηριακών ελέγχων θα γίνεται κατά την είσοδο των συνοδών στο Νοσοκομείο αλλά και κατά την άφιξη τους στα Εξωτερικά Ιατρεία.

 

Ο Διοικητής

Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός

Δελτίο Τύπου