Θέμα: Aναγνώριση του Νοσοκομείου ως επίσημου μέλους της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας ‘RACE TO ZERO’

 
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση, την αναγνώριση του Νοσοκομείου ως επίσημου μέλους της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας ‘RACE TO ZERO’, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η αναγνώριση αυτή, σύμφωνα με την επιστολή υποδοχής στην πρωτοβουλία, επιβεβαιώνει τη θέση του Νοσοκομείου Σύρου ως ‘… έναν φορέα-ηγέτη στο χώρο υγείας διεθνώς για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και τις προοπτικές εξοικονόμησης ενέργειας…’

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υλοποίηση πολιτικών και δράσεων για την επίτευξη μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος ως το 2050. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει 2.500 φορείς-μέλη (επιχειρήσεις, νοσοκομεία, συστήματα υγείας, Δήμους κ.α.), τα οποία παράγουν το 12% της παγκόσμιας οικονομίας.

Η συνεργασία του Νοσοκομείου Σύρου με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή στόχευση για εξωστρέφεια, επίτευξη πρωτοποριακών περιβαλλοντικών πολιτικών και νέων συμπράξεων. Τονίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αποτελεί το μοναδικό μέλος από την Ελλάδα (https://racetozero.unfccc.int/).
 

Δελτίο Τύπου