Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση, την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας μεταξύ της κα Sue Parkes, Γενικής Προξένου Αυστραλίας στην Ελλάδα, της κα Έλενας Ταμπάκη, Συμβούλου του Προξενείου Αυστραλίας στην Ελλάδα και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχάλη Ε. Ζουλουφού. Αναλυτικά:

  1. Κατόπιν δύο (2) ετών απαγόρευσης εξωτερικού τουρισμού των Αυστραλών πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, οι ανά χώρα Προξενικές Αρχές της Αυστραλίας επισκέπτονται τους συνεργαζόμενους φορείς, κατά τόπους, ώστε να λάβουν ‘από πρώτο χέρι’ την ενημέρωση για την ετοιμότητα υποδοχής των πολιτών τους, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν σε αριθμούς-ρεκόρ τα Ελληνικά νησιά.
  2. Η κα Sue Parkes εξέθεσε τις πιθανές υγειονομικές ανάγκες των Αυστραλών πολιτών, οι οποίοι ήδη επισκέπτονται τις Κυκλάδες.
  3. Ο κ. Ζουλουφός ενημέρωσε πλήρως για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για την υποδοχή επειγόντων περιστατικών από όλες τις Κυκλάδες, σε συνεργασία με το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.
  4. Έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη ενημέρωσης, από τις οικείες Προξενικές Αρχές τους, των Αυστραλών επισκεπτών των Κυκλάδων για τις τοπικές δομές υγείας.
  5. Η ασφαλής παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου στους επισκέπτες της Σύρου και των Κυκλάδων είναι αδιαμφισβήτητη και αποδεικνύεται καθημερινά.

 

Ο Διοικητής

Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός

 

Δελτίο Τύπου    Φωτογραφία