Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Σύρου-Ερμούπολης σε χώρους του Νοσοκομείου, από την Τετάρτη 1.3.2023, και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών τους, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 

  1. Η 1η ΤΟΜΥ Σύρου-Ερμούπολης έχει στελεχωθεί με μια (1) Παιδίατρο, μία (1) ΤΕ Νοσηλεύτρια και μία (1) ΠΕ Διοικητική Υπάλληλο.
  2. Σκοπός της 1ης ΤΟΜΥ Σύρου-Ερμούπολης είναι η παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους κατοίκους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
  3. Η 1η ΤΟΜΥ Σύρου-Ερμούπολης λειτουργεί, αρχικά, σε μια βάρδια (07:00 έως 15:00), τις εργάσιμες ημέρες.
  4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την εγγραφή τους στον πληθυσμό ευθύνης της 1ης ΤΟΜΥ Σύρου-Ερμούπολης και να προγραμματίζουν τηλεφωνικά τα ραντεβού τους καλώντας το 2281360657 ή αποστέλλοντας email στο tomysyrou1@2dype.gov.gr.

 

Η έναρξη λειτουργίας των ΤΟΜΥ αποτελεί τον πυρήνα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, στόχος είναι η πρόληψη, η δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων στις υπηρεσίες υγείας και η λήψη ειδικής μέριμνας για τις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Ο Διοικητής

Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός

 

Δελτίο Τύπου