Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση, την επιτυχή ολοκλήρωση διημέρου εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε μέλη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κατά το διήμερο 25-26.2.2023. Συγκεκριμένα:

Κατόπιν εισήγησης της κα Αθηνάς Ασλανίδου, Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σαράντα (40) νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου εκπαιδεύτηκαν και έλαβαν πιστοποίηση στο Basic Life Support (BLS), δηλαδή πιστοποίηση Βασικής Υποστήριξης Ζωής, από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Η πιστοποίηση BLS είναι μια επανάληψη στην εκπαίδευση νοσηλευτών, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. πνιγμού, καρδιακής ανακοπής, οποιοδήποτε τραύμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες κ.α.).

Η πιστοποίηση BLS παρέχει στο Νοσοκομείο τις δεξιότητες για την αξιολόγηση, τη θεραπεία και την άμεση βοήθεια στον ασθενή ή στο θύμα, καθώς και τη σταθεροποίηση και διατήρηση του ασθενούς σε μια κατάσταση  κρίσιμη, που τους αποτρέπει από το θάνατο.

Οι δεξιότητες αυτές περιλαμβάνουν: CPR (καρδιοπνευμονική ανάνηψη) με τα τρέχοντα δεδομένα (Covid-19), τον τρόπο χρησιμοποίησης του αέρα που είναι παγιδευμένος στους πνεύμονες για την απομάκρυνση αντικειμένων που φράζουν τον αεραγωγό του θύματος, τη  χρήση AED (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή) και τη θέση προστασίας του αεραγωγού.

Η συμμετοχή μελών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στην εκπαίδευση πιστοποίησης BLS ήταν μια παροχή (σε οικονομικό κόστος και σε χρόνο συμμετοχής) το Νοσοκομείου προς τους εργαζόμενους του. Τονίζεται η, για πρώτη φορά, μαζική χορήγηση πιστοποιημένης εκπαίδευσης στο προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου.

Κατά την τριετία (2020-2023), έχει αυξηθεί η παροχή κινήτρων εκπαίδευσης του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου με γνώμονα την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του. Η εδραίωση παρόμοιων πρωτοβουλιών θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μελών όλων των Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

 

Ο Διοικητής

Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός

 

Δελτίο Τύπου