Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’, σε συνέχεια της ‘δημόσιας διαμαρτυρίας-καταγγελίας’ του κ. Ιωάννη Γαβριήλ, Διευθυντή Ουρολογικού Τμήματος και Προέδρου της ΕΙΝΝΟΣ περί μετατροπής ενεργών εφημεριών του κ.α., ενημερώνει για τα εξής:

 

  1. Ο κ. Ι. Γαβριήλ εκμεταλλεύεται το διπλό ρόλο του (Διευθυντής Τμήματος και Πρόεδρος ΕΙΝΝΟΣ), για ακόμα μία φορά, προβάλλοντας ατομικές διεκδικήσεις του και διασπείροντας ψευδείς φήμες για το Νοσοκομείο Σύρου.
  2. Η μετατροπή των εφημεριών των ιατρών του Ουρολογικού Τμήματος για τον Φεβρουάριο 2023 έγινε νόμιμα, προς το συμφέρον του Νοσοκομείου και των ασθενών.
  3. Με απλά λόγια, ο συγκεκριμένος ιατρός κάλυψε το εφημεριακό πρόγραμμα του Ουρολογικού Τμήματος τον μήνα Φεβρουάριο μόνο για 18 ημέρες και τα θεσμοθετημένα όργανα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μετέτρεψαν το είδος εφημερίας του κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει κάλυψη Ουρολόγου Ιατρού για το σύνολο των ημερών του μηνός.
  4. Η συγκεκριμένη πρακτική της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας είναι κατά το Νόμο προβλεπόμενη και ορθή για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τους κατοίκους της Σύρου, έτσι ώστε να μην μένουν οι τελευταίες ημέρες του μήνα χωρίς ιατρούς.
  5. Η ‘διαμαρτυρία’ του κ. Ι. Γαβριήλ δεν μπορεί να γίνεται μέσω κατάθεσης ατελούς προγράμματος εφημέρευσης του Ουρολογικού Τμήματος αφήνοντας ακάλυπτες τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

 

Καλείται ο κ. Γαβριήλ να πάψει να συγχέει το ρόλο του Προέδρου της ΕΙΝΝΟΣ με τον ιατρικό ρόλο του και τις υποχρεώσεις του.

Προς τούτο, για την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου θα κινηθεί με κάθε διαθέσιμο τρόπο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου, του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και των επισκεπτών των Κυκλάδων.

 

Ο Διοικητής κ.α.α.

Τηλέμαχος Οικονομίδης

 

Δελτίο Τύπου