Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει, με ικανοποίηση και στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους κατοίκους των Κυκλάδων, τη λειτουργία του Κέντρου Διασύνδεσης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης.

 

Το Κέντρο Διασύνδεσης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης ξεκίνησε, προ εξαμήνου, κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ‘Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης (ΟΠΨΥ)’, υπό την έγκριση και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και με συμμετοχή του Νοσοκομείου Σύρου.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα, άνω των 65 ετών, με προβλήματα μνήμης, κατάθλιψης και αγχώδεις διαταραχές. Σκοπός του είναι η παροχή ειδικών υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας σε ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και η διασύνδεση τους με εξειδικευμένες μονάδες υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου είναι διασυνδεδεμένο με την Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αντώνιο Πολίτη.

 

Κατά το εξάμηνο πιλοτικής λειτουργίας, 73 άτομα έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα (53 γυναίκες και 20 άντρες). Εξ αυτών, 49 άτομα ανέφεραν νοητική έκπτωση (67%), εκ των οποίων 40 άτομα παρουσίασαν έκπτωση γνωστικών λειτουργιών (55%), 10 άτομα παρουσίασαν κατάθλιψη (14%), 10 άτομα παρουσίασαν άγχος (14%) και 30 άτομα ανέφεραν αϋπνία (41%).

 

Όλα τα ανωτέρω άτομα ήρθαν σε επαφή, μέσω διαδικτυακού ιατρικού ραντεβού, με τον Καθηγητή κ. Πολίτη και, εφ’ όσον κρίθηκε αναγκαίο, τέθηκαν σε παρακολούθηση και θεραπεία.

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αναπτύσσει μια νέα υπηρεσία, αναγκαία για μεγάλη μερίδα πολιτών, και καλούνται οι πολίτες που την έχουν ανάγκη να κάνουν χρήση αυτής (τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 22813-60316  & 22813-060338, email επικοινωνίας: opsy@vardakeio.gov.gr).

 

Ο Διοικητής

Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός

 

Δελτίο Τύπου