Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ‘Βαρδάκειο & Πρώιο’ ανακοινώνει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ευρωβουλευτή Νέας Δημοκρατίας κ. Σ. Κυμπουρόπουλου στη Σύρο, τα ακόλουθα:

 

  1. Ο κ. Σ. Κυμπουρόπουλος συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου. Κατά τη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για τη στελέχωση των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα Ψυχικής Υγείας και του ΚΕΦΙΑΠ του Νοσοκομείου, τη διαχείριση της πανδημίας στη Σύρο, τα ζητήματα προσβασιμότητας στο Νοσοκομείο και τα πεπραγμένα της τρέχουσας Διοίκησης.
  2. Ο κ. Κυμπουρόπουλος συνοδευόταν από τον κ. Νικόλαο Ρούσσο. Συζητήθηκε η κοινή πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σύρου και του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων ‘ΑΡΩΓΗ’, σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό της κα Δ. Δονδώρου, για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης προσβασιμότητας ατόμων με προβλήματα όρασης και ατόμων σε αμαξίδιο στο Νοσοκομείο και τον προγραμματισμό διορθωτικών παρεμβάσεων στο άμεσο μέλλον.
  3. Ο Ευρωβουλευτής κ. Σ. Κυμπουρόπουλος με καίριες τοποθετήσεις του ανέλαβε το ρόλο του πρεσβευτή της ανάγκης στήριξης του έργου του Νοσοκομείου Σύρου και της περαιτέρω ενδυνάμωσης του σε ανθρώπινο δυναμικό και σε οικονομικούς πόρους.
  4. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγηση/προτεραιοποίηση παρεμβάσεων προσβασιμότητας στο Νοσοκομείο.
  5. Εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στην κα Ειρήνη Κουρούβανη και στον κ. Νικόλαο Ρούσσο για την καταγραφή των προτάσεων τους, αναφορικά με την προσβασιμότητα ατόμων σε αμαξίδιο.
  6. Εντός των επόμενων εβδομάδων, θα εκκινήσει η διαδικασία ήπιων παρεμβάσεων στον τομέα αυτό.
  7. Ο συντονιστικός ρόλος της κα Δ. Δονδώρου και η κοινή βούληση των παρόντων στην επίσκεψη του κ. Σ. Κυμπουρόπουλου είναι καθοριστικοί για την ορθή δρομολόγηση των αναφερόμενων διαδικασιών.

 

Ο Διοικητής

Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός

 

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφία